"Убили пыточным методом "слоника": Ципкалова прибрало оточення Плотницького ще перед приїздом в Луганськ ФСБ - джерело

Джерело, близьке до сім'ї Ципкалова, на правах анонімності розповіло подробиці смерті сепаратиста і назвало нахабною брехнею всі ті дані, що були озвучені бойовиками начебто в день смерті Ципкалова, 24 вересня.

Геннадій Ципкалов. Фото:golos-naroda.tv

Геннадія Ципкалова поховали в Ростові-на-Дону сьогодні 30 вересня. Тіло убитого бойовиками Ципкалова віддали рідним тільки вчора, 29 вересня, після чого рідні сепаратиста, замученого такими ж, як він, злочинцями, швидко вивезли його в Росію. Сім'я Ципкалова перед похороном провела свою судову експертизу і обіцяє оприлюднити свої результати того, від чого насправді помер колишній "прем'єр" "ЛНР". Джерело, близьке до сім'ї Ципкалова, на правах анонімності розповіло подробиці смерті сепаратиста і назвало нахабною брехнею всі ті дані, що були озвучені бойовиками в день смерті Ципкалова, 24 вересня. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

Як виявилося, Геннадія Ципкалова вбили ще в п'ятницю, 23 вересня. Такого розвитку подій в "ЛНР" ніхто не очікував, тому терористи цілу добу роздумували, яку версію видати громадськості і родичам Ципкалова, щоб його "суїцид" виглядав більш-менш правдоподібним.

Отже, коли у Плотницького з'явилася маніакальна думка про підготовку в "ЛНР" "держперевороту" і його повалення, Ципкалову 21 вересня принесли "повістку в суд". Але потім Ципкалов домовився, що з'явиться на допит у четвер, 22 вересня, на 12.00, оскільки його адвокат перебуває у відрядженні, а без нього він ніде брати участі не має наміру. При цьому деякі інформатори з "прокуратури" "ЛНР" попередили Ципкалова, що з'явилася команда його фізично знищити, і порадили йому, поки це було можливо, виїжджати в Росію.

22 вересня все-таки Ципкалов з'явився в суд, правда без свого адвоката, який так і не зміг приїхати до Луганська. Ципкалова в суді відмовилися приймати, сказали, щоб він прийшов о 14:00. Після бесіди з "суддею" він поїхав до себе додому. В цей же день о 22:00 до нього нагрянули люди в камуфляжному одязі з балаклавами на обличчях.

"Это была личка Плотного и прокурорские следаки. Личка Плотного обшерстила дом, собрала сумку каких-то вещей, просто помародерила, как они обычно это делают. В сумку, видимо, были собраны самые ценные вещи, их вынесли из дома. Забрали Гену и увезли его в неизвестном направлении.

И только потом в дом зашли "следаки" и стали оформлять бумаги. Это смешно, так как они пытались оставлять на листах протокола пустые места и дали родственникам подписать протокол только на последней странице. Но люди были грамотные и пустые места зарисовали, а подписи поставили на всех страницах протокола, копию протокола, естественно, не дали, приходите, мол, завтра в прокуратуру.

Сказали эти следаки следующую вещь: но, вы же понимаете, что команду на арест человека такого уровня может дать только Москва. Уже тогда они пытались снять с себя какую-либо ответственность за происходящее", - повідомило джерело.

Коли в п'ятницю адвокат Ципкалова все-таки приїхав в прокуратуру, його до підзахисного відмовилися пустити. Сім'я сепаратиста впевнена, що вже тоді Ципкалов був мертвий.

Ципкалова вбили, як стверджує джерело, так званим катувальним методом "слоника". Спочатку бойовику одягли протигаз, а потім вже по-звірячому побитого і мертвого повісили, імітуючи самогубство.

Все це відбувалося на тлі того, що в п'ятницю, 23 вересня, в окупований Луганськ повинні були приїхати високопоставлені представники ФСБ і російської адміністрації президента.

"Кому-то из особо приближенных к Плотницкому было не выгодно, чтобы Гена заговорил. Вот все так и подстроили. Ибо Гена мог рассказать кураторам, что и как было на самом деле, и тогда не исключено, что на месте Гены мог оказаться сам Плотва. И поэтому все их рассказы про неудавшийся переворот – дешевая клоунада. Все понимают, что у Плотницкого поехала крыша, а "прокуроры" и "следаки" просто ему потакают, так как не хотят быть мертвыми", - продовжило свої шокуючі свідчення джерело з оточення убитого терористами Ципкалова.

До речі, тыэю "урядовою будівлею", куди нібито в день арешту привезли Ципкалова, виявилися підвали захопленої бойовиками "ЛНР" облдержадміністрації на площі Героїв ВВВ. І там же були протигази, ящики з якими понині стоять в коридорах будівлі.

Крім того, інформатор повідомив, що Ципкалова вбивали спеціально навчені і зібрані в загін особистої охорони Плотницького люди, які не э "прокурорами", як було озвучено раніше.

"Самое смешно, что ни показания, данные Цыпкаловым, ни признания Киселева, так и не обнародованы. Просто потому, что их в природе не существует", - додає джерело.

Найголовнішим питанням, яке бойовики задавали всім затриманим, було питання про те, чому в "ЛНР" так не люблять Плотницького і хто стоїть за замахом на ватажка луганських терористів.

Наостанок інформатор додав, що тіло Ципкалова було все синім, це лише підтверджує інформацію про те, що сепаратиста просто забили до смерті.

Геннадія Ципкалова, як повідомлялося раніше, за офіційною версією "ЛНР" вбили в суботу, 24 вересня. Після цього в соцмережах заявили про те, що Плотницкий позбувається свого колишнього і найближчого оточення.

Сім'я Ципкалова, остання дружина і діти від другого шлюбу, в Луганську не проживала з початку приходу "російської весни", всі вони прекрасно були влаштовані в Ростові.


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...