"Україна належатиме українцям, а не ж*дам": Навколо заяви лідера "Правого сектора" в Одесі розгорівся гучний скандал (відео)

Слова активістки занепокоїли представників єврейських організацій. А глава МВС України Арсен Аваков заявив, що поліція вже порушила кримінальну справу через провокаційне висловлювання.

Тетяна Сойкіна потрапила через своє висловлювання в Одесі у скандал. Фото:Кореспондент

У середу, 2 травня під час "Маршу українського порядку", проведеного націоналістичними організаціями, лідер одеського "Правого сектора" Тетяна Сойкіна заявила, що Україна "буде належати українцям, а не ж*дам". Відео виступу публікує на своїй сторінці в Facebook директор "Українського єврейського комітету" Едуард Долинський, передають Патріоти України.

"Ми впевнені в тому, що наведемо як в Одесі, так і в Україні справжній український порядок. Україна буде належати українцям, а не ж*дам, не олігархії. Слава Україні!", - сказала Сойкіна.

Її слова занепокоїли представників єврейських організацій. "Цікаво, вона має на увазі єврейські погроми чи відразу Голокост? Вірити їй чи ні? Євреям збиратися на вихід чи в країні є правоохоронна система?" - запитує Долинський.

Прес-секретар громади «Хабад Шомрей Шабос» Болеслав Капулкін заявив, що вже готується звернення до поліції, Генпрокуратуру і СБУ з вимогою дати правову оцінку словам активістки. "Такого в Україні бути не повинно", - зазначив він.

Сама ж Сойкіна після маршу написала на Facebook сторінці одеського "Правого сектора", що під "ж*дами" мала на увазі не євреїв, а "тих, хто належить до олігархічних кланів і, керуючись своїми меркантильними інтересами, грабує і нищить Україну". Також вона принесла вибачення всім, кого образила ця фраза.

Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що поліція порушила кримінальну справу через висловлювання Сойкіної. "В Україні неприпустимі публічні антисемітські заклики. В тому числі на масових акціях, як вчора в Одесі. Це печерне середньовіччя, а не патріотична позиція", - заявив він.

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...