Українська "Леся" наводитиме жах на окупантів: Патріот з Харкова створив дистанційно керовану систему залпового вогню

Харківський винахідник Олександр Безпалий зібрав у своєму гаражі вже 18 оригінальних установок залпового вогню, на основі гранатометів РПГ-7.

Олександр Безпалий і його "Леся"

Харківський винахідник Олександр Безпалий розробив і виготовив своїм коштом кілька установок "Леся", що є сумішшю гранатомета РПГ-7 і системи залпового вогню, якою керують дистанційно, повідомляють Патріоти України з посиланням на військового журналіста Андрія Цаплієнко.

"Декому з поважних фахівців "Леся" не подобається. Утім, на передовій, в окопах, від неї в захваті. Вона була створена на прохання командира 43-го батальйону Сергія Мацейка, коли він зайняв сумновідоме селище Зайцеве. А зараз Саша доправив ще одну "Лесю" синові комбата, який воює біля Авдіївки", – розповів журналіст.

Цаплієнко стверджує, що тактико-технічні характеристики "Лесі" можна описати словами "дешево і сердито", а також "влучно і безпечно".

"Безпалий у своєму харківському гаражі зібрав таких "Лесь" аж 18 штук. Більшість із цих установок Сашко виготовив за свій кошт. Тільки комунальних боргів у харківського винахідника 28 тис. грн. Та він не зупиняється. Американський військовий експерт Філіп Карбер, який відвідав випробування "Лесі", зауважив: "Українці переможуть тоді, коли кожен запрацює для перемоги". Карбер ніби про Сашка говорив", – заявив Цаплієнко.

Тепер винахідник розробляє модуль для розмінування з дистанційним управлінням.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...