Українське коріння російського командира "Вагнера": ЗМІ оприлюднили подробиці з життя Дмитра Уткіна (фото)

"Вагнер" регулярно навідується до України, хоча живе в Росії.

"Вагнер" у Кремлі. Скріншот

Дмитро Уткін, більше відомий за позивним "Вагнер", — військовий армійської розвідки Росії, який свого часу воював у Сирії. "Прославився" він і тим, що був командиром "приватної військової компанії Вагнера", простіше кажучи, російських найманців на Донбасі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Цензор.Нет".

ЗМІ повідомляють, що він працює на Кремль: його вже називали виконавцем вбивств відомих бойовиків на Донбасі і ватажком підрозділів у Криму. Журналісти Цензор.net дізналися, що Дмитро Уткін народився і виріс у Кіровоградській області в селищі Смоліне.

Де навчався "Вагнер"

Там він навчався у школі №2, проте чинна директор школи не могла повірити, що така людина навчалася у їхній школі. Журналісти попросили зателефонувати її попередниці, однак, та, дізнавшись, що питаються про Уткіна, надавати коментар відмовилася.

Школа в Кіровоградській області, де раніше навчався "Вагнер"

Цікаво, що у цій же школі навчався і син "Вагнера", проте, за словами тамтешніх жителів, він із батьком ніколи не жив. Із представниками ЗМІ матір сина Уткіна відмовилася спілкуватися.

Так чи інакше, але інформацію про те, що Уткін дійсно зі Смоліного, підтвердила заступник директора школи Світлана Бичаніна. Вона впізнала "Вагнера" на фото із Путіним: "Так, це наш Діма Уткін, жили в одному будинку".

"Живе, як Рінат Ахметов"

Знайшли й будинок, у якому жив найманець до того, як розпочати "військову" кар'єру. Це простий радянський будинок, сусіди розповіли, що матір Уткіна поїхала "до сина", тож вдома нікого не було.

Будинок "Вагнера"

За словами сусідів, Уткін наразі не живе простим життям. "Якби ти зараз побачила, де Дімка живе, в тебе б щелепа відпала! Як Рінат Ахметов! Джакузі-макузі-шмакузі, слуги й все, що забажаєш", — повідомила журналістам одна із сусідок. Інша сказала: "Скрізь квартири у них є. В Санкт-Петербурзі, в Москві, в Криму, в Сочі — скрізь".

Подробиці військової кар'єри "Вагнера"

Сусіди і знайомі родини "Вагнера" також розповіли, що Дмитро лишився батька ще коли був маленьким. Його мати, інженер Людмила Уткіна, свого часу розлучилася із чоловіком.

Після школи він пішов до армії, згодом вступив на навчання до військового училища в Санкт-Петербурзі. Відтоді і живе в Росії. Досі про нього місцеві знали лише те, що Уткін був військовим, воював у Чечні, пішов на пенсію. Відтак, створив якийсь бізнес і допомагав матері, навідувався до неї регулярно.

Однак, протягом останніх місяців у селищі почали активно обговорювати статті, які публікували ЗМІ в Мережі. Жителі Смоліного і не здогадувалися про те, що Уткін зовсім не військовий пенсіонер і що навіть отримав нагороду від Володимира Путіна.

"Матір, що пишається"

Місцеві розповідають, що коли матір Уткіна побачила його на фото з Путіним, то зайшла в смолінський магазин і заявила, сміючись: "Сепаратисткою мене називаєте? Я — агресор! Сепаратисти — у Луганську".

Нагороджений Путіним "Вагнер" (праворуч)

Продавець продуктового магазину розповіла, що матір "Вагнера" жінка "владна": "Ніхто не скаже, що їй за 70 — манікюр отакий, такий одяг, шпилька завжди! Вона ж сама з Уралу, матір її княгиня, по-моєму".

За словами продавця Зульфії, матір Уткіна дивилася на його фото з Путіним і пишалася, мовляв, "куда дядя Вова скаже, туди Діма й поїде". Жінка розповіла, що матір Уткіна людина замкнена, має дві вищі освіти: "Жах, яка розумна людина, начитана до неподобства". При цьому, за словами Зульфії, ще до того, як "Вагнер" пішов до дитсадка, він уже вмів читати й писати, матір піклувалася про розвиток і освіту сина, завжди мріяла, щоб він виїхав із селища й досягнув більшого.

Дмитро Уткін, "Вагнер"

І наразі Людмилі Уткіній не соромно, що її син воює проти України, в якій виріс. "Вона каже, що будь-яка людина заробляє так, як вміє заробляти", — пояснила продавець Зульфія.

Подейкують, що Уткін має в Смоліному двох дітей, яких визнав. З сином, зокрема, не спілкувався. Крім того, в нього є 25-річна донька Анна. Її матір живе в Смоліному, сама донька нібито переїхала в Росію до батька. Зазначають, що в Уткіна були стосунки з багатьма жінками, й діти всі від різних.

"Вагнер" регулярно навідується до України, хоча живе в Росії

Через інформацію про те, що "Вагнер" регулярно навідується до своєї матері, хоча живе у Росії, журналісти вирішили звернутися до Держприкордонслужби. Там, своєю чергою, відповіли: "Офіційно інформацію про те, чи перетинав кордон певний громадянин, може отримати або він сам про себе, або правоохоронні органи в рамках кримінального провадження". Відтак журналісти звернулися з запитом до СБУ щодо того, чи знають у службі про те, що "Вагнер" регулярно відвідує Україну, однак, на момент публікації матеріалу відповідь отримана не була.

Справжнє обличчя "рускава міра": В окупаційній армії РФ канібал та маніяк-убивця стали найліпшими друзями

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:00

Канібал та маніяк-вбивця, що воюють в лавах окупаційної армії РФ проти України, познайомилися на фронті і стали найліпшими друзями. Про це повідомляє російське видання Волгоград онлайн. . Російський людоїд Дмитро Малишев 10 років тому вбив знайомого т...

"Людина змінилась": Стаховський сказав, що думає про Усика і його позицію щодо України

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:59

Боксер Олександр Усик дуже змінився за роки повномасштабної війни та розкрився як справжній патріот України. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив легендарний екс-тенісист Сергій Стаховський, який зараз захищає нашу країну на фронті, передають ...