Українські конструктори створили БТР-амфібію "Буцефал" (відео)

Фахівці ХКБ ім. Морозова змогли «навчити» 20-ти тонну машину плавати.

Український БТР навчили плавати. Фото: city.sumy.ua.

Останні версії нашого БТР-4 випускаються серійно з 2013 року, в тому числі і на експорт. Український БТР дуже непогано показав себе в різних умовах експлуатації і бойового застосування. Його творці, ХКБ ім. Морозова, постійно працюють над модифікацією бронетранспортера, підганяючи експлуатаційні параметри машини під вимоги сучасного бою. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На жаль, сталося так, що бойові випробування в реальних умовах харківські винаходи проходять у військовому конфлікті на території нашої країни.

Важливою характеристикою для транспортера завжди була можливість безпечно пересуватися по будь-якій поверхні, в тому числі і по воді. Але попередні версії 4-го БТРа не володіли такою функцією.

Тепер харківські фахівці змогли «навчити» 20-ти тонну машину плавати. Випробування на воді також пройшли в Харкові, на Салтівському водосховищі, і пройшли досить успішно.

Військові експерти відзначають малий час підготовки транспортера до подолання водної перешкоди, його високу маневреність на водній поверхні і достатню швидкість пересування в «плаваючому» режимі, що забезпечується і за рахунок установки 500-сильного двигуна німецького виробництва.

Важливою, як для військової машини, є і здатність безпечного заходу в воду під кутами до 25 градусів. На даний момент український БТР - 4 існує вже в восьми модифікаціях і роботу над його вдосконаленням продовжують харківські конструктори.

"Основне завдання": У Міноборони пояснили, як працюватиме реєстр "Оберіг"

понеділок, 6 травень 2024, 11:30

Реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг" взаємодіє із шістьма реєстрами, що необхідно для актуалізації даних. Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, передають Патріоти України. . «У першу чергу реєстр «Оберіг» – це інструмент ...

"Це буде боляче, але більше не повториться": Експерт заявив, що в Україні необхідно ввести ринкову ціну на електроенергію

понеділок, 6 травень 2024, 10:24

Просто підвищувати тариф на електроенергію в Україні немає сенсу, треба проводити загальну реформу, у рамках якої ввести ринкову ціну на світло. Наразі всі регуляції у сфері енергоринку є "не мудрими і неправильними", вважає директор Центру досліджень ...