Українські крилаті ракети за кілька років зможуть вражати будь-яку ціль аж до Сибіру: "Стрільби ЗСУ є дуже важливим свідченням розвитку ракетної галузі", - директор ЦДАКР

Москву це дійсно дуже бентежить, і недарма. Україна показала, що успішно веде роботи з модернізації зенітно-ракетного комплексу. Це найважливіший напрямок оборони на випадок повномасштабної війни з Російською Федерацією.

Ракетні стрільби ЗСУ. Фото: ТСН

Ракетні стрільби ЗСУ, які пройшли на початку грудня у Херсонській області, є дуже важливим свідченням розвитку української ракетної галузі. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак, повідомляють Патріоти України.

Він пригадав, що попередні ракетні стрільби Україна проводила більше п'яти років тому, зараз ЗСУ потрібна була подібна тренування. "Виконана серйозна задача. Крім того, ми показали, що в Україні ведуться роботи з модернізації зенітних ракет і взагалі по зенітно-ракетному комплексу. Це найважливіший напрям, якщо врахувати, що Україна ніколи не розробляла і не виробляла ЗРК", - говорить експерт.

При цьому Бадрак додав: "Особливо важливий той факт, що і Росія отримала сигнал, що ракетна школа у нас розвивається. Тому що на тлі цих стрільб відразу ж цілий ряд експертів згадали про те, що протягом року було багато інформації щодо інших випробувань. І за проектом "Вільха" - це ракета для реактивних систем залпового вогню, і за проектом "Нептун" - це ракета для мобільного комплексу, одна з модифікацій якої може стати прообразом майбутньої крилатої ракети".

"Є ще одне хороше напрацювання. Це оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім-2", що являє собою вдосконалену версію "Сапсана", про який говорили з 2006 року. Але "Грім-2" виконується за іноземні гроші (Саудівської Аравії, - "Апостроф"). Відповідно, якщо він буде поставлений замовнику, то маючи вже виконаний ДКР, Україна зможе використовувати його для своєї армії і розвинути власні сили стримування", - пояснив експерт.

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...

Дослідження показало: Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника

понеділок, 29 квітень 2024, 16:22

Ділянка моря між Флоридою, Пуерто-Ріко та Бермудськими островами широко відома як Бермудський трикутник. Таку назву він отримав у ХХ столітті, коли його почали пов'язувати із загадковими зникненнями літаків та човнів. Багато років стверджується, що к...