Українські парашутисти встановили новий національний рекорд (фото, відео)

Учасники цьогорічного стрибка побили рекорд десятирічної давності.

На висоті 5200 метрів парашутистам вдалося зібрати фігуру і перебудуватися в інший візерунок. Скріншот.

21 серпня на аеродромі Коротич в Харківській області 50 українських парашутистів встановили новий національний рекорд в категорії "Великі формації з перестроюванням". Про це повідомили в прес-службі Харківського аероклубу ім. Гризодубової, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Учасники цьогорічного стрибка побили рекорд десятирічної давності, коли команда парашутистів на висоті 5530 метрів, зібравши в повітрі фігуру, протрималася 11 секунд. Тоді стрибок здійснювали на аеродромі в Гостомелі Київської області та подія отримала назву "Великі формації 50-Way".

Тому в цей раз захід проходив з назвою "Назад в майбутнє 50-Way". Поставити рекорд вдалося з шостої спроби. Перші п'ять спроб в суботу, 20 серпня, були невдалими, а в неділю, 21 серпня, парашутистам вдалося досягти мети з першого разу.

Як розповіли в Харківському аероклубі, скайдайвери виконували стрибки з літака Ан-72, що належить Національній гвардії України.

У встановленні рекорду в категорії "Великі формації з перестроюванням" брали участь парашутисти з Києва, Дніпра, Одеси, Полтави, Івано-Франківська, Запоріжжя та інших міст країни. На висоті 5200 метрів їм вдалося зібрати фігуру і перебудуватися в інший візерунок.

Не привід для "побєдобєсія": Історик пояснив, чому світ не святкує 9 травня

четвер, 9 травень 2024, 14:50

Великою Вітчизняною війну назвали тоді, коли Німеччина напала на Радянський Союз. У межах великої Другої Світової війни, яка почалася 1 вересня 1939 року з нападу гітлерівської Німеччини та сталінської Росії на Польщу, розпочалася Друга Світова війна, ...

Оце так! Росіяни зніматимуть "Орел і Решка" в окупованому Маріуполі - українська продюсерка пригрозила судом

четвер, 9 травень 2024, 14:44

Путіністка Анастасія Івлєєва, яка з 2017 року була ведучою українського російськомовного шоу "Орел і Решка", анонсувала зйомки проєкту на окупованих Росією українських територіях. Про це повідомляє російський телеграм-канал "Можем объяснить". Скандальн...