Українським військовим на візках боєць АТО подарував 10 квитків на фінал "Євробачення" (фото)

Фінансову частину витрат на квитки й транспортування військових покрив сам Андрій Хоманчук, а також допомогли користувачі соцмережі та просто небайдужі до цієї історії люди.

Квитки на "Євробачення". Фото:facebook

Військовий Андрій Хоманчук подарував десятьом учасникам бойових дій на Сході України, які пересуваються на візках, 10 квитків на фінал "Євробачення", який відбувся 13 травня у Києві. Про це пише Українська правда, передають Патріоти України.

Бійців, які приїхали на конкурс у столицю, Хоманчук спільно з волонтерами знайшов завдяки Facebook. Фінансову частину витрат на квитки й транспортування військових покрив сам Андрій, а також допомогли користувачі соцмережі та просто небайдужі до цієї історії люди.

За добу після початку пошуку охочих приїхати на фінал Євробачення бійців Андрієві вдалося зібрати близько 15 тисяч гривень.

Далі спільно із волонтерами військовий формував групу із АТОшників, які пересуваються на візках. За словами Андрія, найважче було зібрати побратимів та організувати транспортування для них.

Квитки для військових були придбані у сектор Wheelchair, де зручно розташовувалися візки та їхній супровід. Крім того, Андрій із колегами-волонтерами потурбувалися про те, щоб десятеро майбутніх глядачів фіналу Євробачення розмістилися у Києві.

Серед тих, кому пощастило потрапити на фінал Євробачення, опинився 25-річний військовий 95-ї аеромобільної бригади Максим Ящук, якого важко поранило у червні 2014-го під Слов’янськом.

Також на фінал потрапив 24-річний боєць Віктор Легкодух, який був поранений влітку 2014 року в боях між Жданівкою та Нижньою Кринкою. Уламок від міни пошкодив хребет юнака.

На вирішальний конкурсний концерт "Євробачення" потрапив і Сергій Храпко, який втратив ліву руку й ліву ногу 16 травня 2015 року, в бою біля Мар’їнки.

Ще один наш гість на фінал "Євробачення" – волонтер Руслан Борисов, важко поранений у серпні 2014 року.

На фінал Євробачення-2017 приїхав і військовий 25-го батальйону "Київська Русь" Дмитро Котов, який на початку 2017 року отримав важке поранення біля Троїцького.

До побратимів долучилися й двоє військових, які зараз перебувають на лікуванні в Ірпінському шпиталі. Олександр Морозов, головний старшина 1 механізованого батальйону 72 ОМБР, був поранений в Авдіївці на промзоні.

Андрій Лапига із тої ж 72-ї бригади, був поранений на позиції шахта Бутовка 12 березня.

"Отже. Наші бійці на Євробаченні! Вони посміхаються і жартують. Спілкуються зі своїми побратимами. Нашого Вітю Легкодуха тут побачили його побратими з батальйону, підійшли перед концертом і довго розмовляли - крута зустріч)

Наші хлопці так прекрасні і мужніі!!!

Я безмежно дякую Андрей Хоманчук за ідею і за те, що купив квитки із тими, хто його підтримав. Дякую крутим дівчатам волонтерам, дякую організаторам, які і сектор виділили, і машину передбачили для тих, кому важко йти.

Дякую хлопцям, які приїхали, і їхнім дружинам, які їх підтримують) Шоу починається)" - написала оксана Коваленко, виклавши світлини.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...