Українці створили GPS-маяк, який може знаходити викрадені авто (відео)

Сам маяк коштує 1800 грн, сервіс працює по абонплаті - за 30 або 60 грн за місяць

Фото: ain.ua

Українська компанія "Тім Бернерс Груп" запустила пристрій "Автозакладка" - GPS-маяк, що допомагає стежити за своїм автомобілем і шукати його у випадку викрадення. Про це пише онлайн-журнал AIN.UA, передають Патріоти України.

Наголошується, що "Автозакладка" - це GPS-маяк з додатком для iOS і Android. Маячок ховається в авто і більшу частину часу проводить у сплячому режимі. Він виходить на зв'язок з додатком, аби власник міг визначити місцезнаходження авто, певну кількість разів на добу (це настроюється через додаток). Зазвичай - це від одного до чотирьох разів на добу, у такому режимі батарейка маячка розрахована на 1500 сеансів зв'язку. Якщо ж зловмисники під час викрадення будуть використовувати глушники GPS-сигналу, маячок все одно зможе допомогти визначити, де знаходиться авто, вже після викрадення (глушники використовують, як правило, під час викрадення і переміщення автомобіля в місце "відстою").

Пристрій виробляється в Україні (комплектація і монтаж), а модульна частина гаджета (GPS - GSM-модулі) складається з європейських комплектуючих. Сам маяк коштує 1800 грн, сервіс працює по абонплаті - за 30 грн в місяць користувач отримує додаток, SIM-карту, послуги сервісного центру, кабінет на сайті, за 60 грн - усе те ж саме плюс пошук викраденого автомобіля.

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...