Українці суттєво змінили ставлення до російської мови, - соціологи

У 1996 році половина громадян України була "за" надання російській мові статусу другої державної і тільки 25% були проти цього.
Ставлення до російської мови змінилося. Ілюстрація: соцмережі.

Жителі України суттєво змінили своє ставлення до російської мови і до питання про надання їй статусу другої державної. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на директора фонду "Демократичні ініціативи" Ірину Бекешкіну.

Так, у 1996 році половина громадян України була "за" надання російській мові статусу другої державної і тільки 25% були проти цього. З часом негативне ставлення до надання російській мові статусу другої державної зросло, тож останні результати соціологічних опитувань показують зовсім інші результати. Так, на сьогодні 50% українців виступають проти надання російській мові статусу офіційної і тільки 30% підтримують таку ідею.

мовне питання українська мова російська мова статистика опитування
Результати моніторингу Інституту соціології НАН України "Українське суспільство: моніторинг соціальних змін"

При цьому ставлення до мовного питання досі дуже відрізняється у залежності від регіону України, в якому проживають опитувані.

Соцопитування мова
Результати моніторингу Інституту соціології НАН України "Українське суспільство: моніторинг соціальних змін".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...