Українцям пропонується перенести ще один святковий вихідний

Західна Європа і Сполучені Штати Америки відзначають День пам'яті і примирення саме в день підписання Акту про беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини - 8 травня.
Андрій Денисенко. Фото: соцмережі.

Позафракційний народний депутат Андрій Денисенко пропонує перенести святковий неробочий день з 9 травня «Дня перемоги над нацизмом» на 8 травня - «День перемоги над нацизмом у Європі та День пам'яті і примирення». Про це йдеться в проекті закону №8342, зареєстрованому в парламенті 10 травня, передають Патріоти України.

«Пропонується святковий неробочий день з 9 травня «Дня перемоги над нацизмом» перенести на 8 травня - "День перемоги над нацизмом у Європі та День пам'яті і примирення", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
Автор зазначає, що дата 9 травня має «не історичний, а геополітичний та ідеологічний контекст, представляє Радянський Союз і особисто Йосипа Сталіна як беззаперечного і безперечного борця з нацизмом, незважаючи на факти співпраці СРСР і Німеччини до і на початку Другої світової війни».
Крім того, Денисенко посилається на резолюцію Генеральної Асамблеї ООН № A / RES / 59/26 від 2004 року, якою встановлено два дні для святкування Дня перемоги над нацизмом і Дня пам'яті і примирення - 8 або 9 травня.
«У той же час, Західна Європа і Сполучені Штати Америки відзначають День пам'яті і примирення саме в день підписання Акту про беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини - 8 травня», - зазначає він.
На думку автора законопроекту, сьогодні 9 травня має яскраве сучасне ідеологічне забарвлення, яке стійко асоціюється з твердженням Росії як «наддержави, яка перемогла фашизм». Зокрема, про це свідчить поширення серед сепаратистських угруповань Донбасу і Криму георгіївської стрічки як символу «російської весни», тобто ідеологічного схвалення окупації Росією цих територій.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...