Унікальна розробка ізраїльських медиків зупиняє мігрень всього за 20 хвилин

Наручний пластир з ефектом електричної стимуляції зупинить болісний напад головного болю і не має побічних ефектів.

Ізраїльські вчені винайшли пластир від мігрені. Фото: Likar.info.

Ізраїльські вчені винайшли пластир від мігрені. Він зупиняє головний біль за 20 хвилин. У той же час властиві лікам негативні побічні ефекти у пластиру відсутні. Опис результатів клінічних випробувань пристрою, розробленого неврологами з медичного центру Рамбам (Хайфа, Ізраїль), опубліковано в журналі Neurology, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Розробка являє собою невеликий плаский бездротовий пристрій, що кріпиться до шкіри плеча. Електроди подразнюють нервові закінчення в шкірі і тим самим активують в головному мозку внутрішній механізм регуляції хронічного болю. В результаті больові відчуття під час нападу мігрені блокуються.

Творці пластиру стверджують, що ним просто користуватися, він не має побічних ефектів, а знеболюючий ефект досягається всього через 20 хвилин. Контролювати роботу цього пристрою можна за допомогою смартфона.

Пластир використовує методику електричної стимуляції для блокування больових сигналів, що рухаються в напрямку мозку. Причому сама стимуляція електрикою є безболісною, як показали випробування.

Правда, результати поки що є попередніми, і їх необхідно підтвердити на набагато більшій кількості людей, ніж 71 доброволець, який пройшов через перший етап.

"Хохлом називали часто": Легенда львівських Карпат" розповів про період кар'єри в Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 14:30

Колишній гравець збірної України та львівських "Карпат" Ігор Худоб'як розповів про період своєї кар'єри у Росії, передають Патріоти України. "Звичайно, не хотілося їхати зі Львова, але склалася така ситуація в "Карпатах". Тоді у 2013 році всіх футболіс...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...