УПЦ МП заявила "вы все врете": Громада на Дніпропетровщині підтримала перехід до ПЦУ

Настоятель церкви отець Василь ще 30 грудня після служби виніс на розсуд вірян пропозицію приєднання храму до новоствореної єдиної української православної церкви.

Церква у селі Рубанівське. Фото: соцмережі.

Віряни Свято-Покровського храму Української православної церкви Московського патріархату в селі Рубанівському Васильківського району Дніпропетровської області підтримали перехід до складу Православної церкви України. Однак в інформаційному відділі Дніпропетровської єпархії факт переходу заперечують, повідомляють Патріоти України.

Так, представники храму зазначають, що настоятель церкви отець Василь 30 грудня після служби виніс на розсуд вірян пропозицію приєднання храму до новоствореної єдиної канонічної помісної автокефальної української православної церкви.

"Я думаю, це перший крок. А після надання Україні томосу 6 січня буде певна послідовність кроків, мабуть, нам будуть допомагати юристи, напевно, треба буде зареєструвати новий статут в місцевих органах",
– повідомив помічник настоятеля храму Володимир Дерев'янко. Він наголосив, що "ніхто цього не заперечує і не приховує". Також помічник настоятеля храму додав, що віряни організували збір підписів за перехід до складу ПЦУ.

Однак в інформаційному відділі Дніпропетровської єпархії УПЦ МП заявили, що інформація про перехід Свято-Покровського храму в селі Рубанівському до складу ПЦУ "не відповідає дійсності". "Громада й надалі перебуває в юрисдикції Дніпропетровської єпархії Української православної церкви", – повідомили там.

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...

Намагалися допомогти його дружині: У Києві чоловік кидався ножами в рятувальників (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:30

У Солом'янському районі Києва 17 квітня сталася надзвичайна подія. Жінка випала з вікна третього поверху багатоповерхівки і опинилася на карнизі першого поверху. Однак її співмешканець не поспішав допомагати і намагався завадити рятувальникам. Про це п...