В Африці знайшли останки невідомої істоти віком 480 млн років (фото)

Новий вид стародавнього молюска, який близький до загального предка всіх сучасних м'якотілих, вчені назвали Calvapilosa kroegeri.

Вчені виявили останки невідомої тварини. Фото: Nature.

У Марокко були виявлені останки стародавньої істоти віком приблизно 480 млн років. У них вчені упізнали неповний зразок скам'янілої тварини, яку вони знайшли 10 років тому. За словами фахівців, це новий вид стародавнього молюска, який близький до загального предка всіх сучасних м'якотілих. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Британські біологи з Брістольського університету назвали новий вид Calvapilosa kroegeri і реконструювали його зовнішність. Як з'ясувалося, на тілі молюска були волоски-шипи, а голова мала роговий захист, який нагадував ніготь. На думку фахівців, це хітинове утворення було прообразом радули (терки) сучасних молюсків. Вона служить тварині для зіскрібання та подрібнення їжі. У радулі поперечними рядами, у Calvapilosa kroegeri їх понад 125, розташовані хитинові зуби.

Розміри знайдених скам'янілостей складають в середньому менше двох сантиметрів. Судячи за фрагментами, ці тварини могли досягати 12 сантиметрів у довжину. За словами дослідників, найдавніший вид молюсків мешкав на великій глибині.

Вчені вважають, що Calvapilosa kroegeri дуже близький до загального предка (який жив 530 млн років тому) всіх сучасних молюсків: равликів, устриць, кальмарів, восьминогів та інших.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...