В Америці вшанували пам'ять Небесної Сотні (фото)

Про події, що сталися з Україною в останні роки, варто постійно нагадувати всьому цивілізованому світу, пояснив посол України у США Валерій Чалий.

Біля посольства України у Вашингтоні відзначили другу річницю пам'яті Героїв Небесної Сотні. Фото:http://www.ukrinform.ua/

У п'ятницю, 19 лютого, близько сотні гостей відзначили другу річницю пам'яті загиблих героїв Небесної Сотні біля Посольства України у Вашингтоні. Про це пише Укрінформ, передають Патріоти України.

Повідомляється, що з цієї нагоди відбувся благодійний концерт та аукціон, кошти від яких повинні піти на доставку медичного обладнання в Україну, а також адресну допомогу одному з тяжкопоранених українських бійців.

"Ці події на Майдані стали поворотним пунктом в історії України. Віддавши життя кращих своїх синів, Україна зберегла шанс на розвиток як європейська процвітаюча країна. Втім історично також важливо, що саме в цей день, 20 лютого, розпочалася агресія РФ проти України. Отже, ці події пов'язані між собою", - заявив посол України в США Валерій Чалий.

За його словами, про події, що сталися з Україною в останні роки, варто нагадувати всьому цивілізованому світу. "Тут ця подія об'єднує американців і українців саме цінностями. Гідність, свобода, мир є символами тих подій на Майдані.

Це також свідчить про величезний внесок не тільки в збереження своєї територіальної цілісності, але також в забезпечення безпеки в світі, а отже і безпеки Сполучених Штатів", - зазначив дипломат.

Відзначається, що на подію з'явилися представники української діаспори, державних структур США, дипломати, іноземні журналісти, звичайні американські громадяни. Також були присутні українські бійці, які проходять реабілітацію в американських лікарнях після поранень в АТО.

Для гостей відбувся благодійний концерт, а також аукціон з кількох лотів, серед яких були: колекція ювілейних монет, присвячених подіям на Майдані, уламок пам'ятника Леніну в Києві, детальний пряниковий макет Михайлівського собору і розписані каски учасників протестів та інші атрибути тих подій.

За словами представника українського Посольства Ольги Іванової частина зібраних коштів піде на допомогу важко пораненому під Пісками українському бійцю Роману Кубишкіну.

Мав лише 2% на життя: Захиснику України провели унікальну операцію із видалення пухлини з серця

субота, 27 квітень 2024, 10:28

Українському військовому давали 2 відсотки зі 100, що він виживе. Він після поранення дізнався, що в його серці пухлина розмір з саме серце, передають Патріоти України. Таких оперативних втручань у світі проведено одиниці. 13 годин хірург Володимир ...

Мобілізувати хочуть всіх? На блокпостах у Львівський області працюватимуть представники ТЦК

субота, 27 квітень 2024, 9:50

У Львівський області від 25 квітня змінили склад персоналу блокпостів. Про це інформує Tvoemisto.tv з посиланням на слова керівника апарату Львівської ОВА Тараса Греня, передають Патріоти України. У повідомленні вказується, що відтепер на них окрім пра...