В Австрії знайдено мобільний телефон XIII століття (фотофакт)

У містечку Зальцбург при розкопках стародавньої могили археологи знайшли предмет, виготовлений з глини, що нагадує сучасний мобільний телефон.

Знахідці 800 років. Фото: 8 канал.

Об'єкт прямокутної форми виліплений з глини і дуже схожий з сучасним мобільним телефоном. На знахідці чітко видно кнопки і квадратної форми екран. Вчені заявляють, що букви, що знаходяться на ньому мають багато спільного зі знаками шумерського клинопису, що існував кілька тисяч років тому, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Достовірно невідомо, для чого був створений «древній стільниковий», зате археологи визначили, що він був виготовлений 800 років тому.

Ученим доведеться провести велику роботу, оскільки до сьогоднішнього дня подібних знахідок не було.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...