В "ДНР" надрукують нові підручники: перепишуть українську історію та мову

Так званий "міністр освіти ДНР" запевнила, що незабаром в "республіці" презентуватимуть новий підручник з історії, написаний "донецькими фахівцями".

Лариса Полякова. Фото:gorlovka.today

Так зване "Міністерство освіти і науки ДНР" заявило, що розробляє власні шкільні підручники з історії, української мови та літератури. Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на "міністра" "відомства" Ларису Полякову, зазначають Патріоти України.

"Завдяки допомозі Російської Федерації ми отримали повні комплекти підручників для дітей з 1-ї по 11-й класи. Ми забезпечені літературою на кілька років вперед. Ми не забезпечені підручниками з української мови та літератури. Зараз (з цих предметів) розробляють нові підручники" , - заявила вона.

Також Полякова повідомила, що в "ДНР" вже створили власний підручник з історії, написаний донецькими авторами. "Коли буде можливо, ми його презентуємо", - пояснила вона.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...