В Японії роботи відправляють фермерів на пенсію

Близько 65 відсотків фермерів старше 65 років, це і зменшує продуктивність.

В Японії фермерів замінять роботами за $36 млн. Фото: ru.tsn.ua.

Японія планує витратити 36 мільйонів доларів, щоб автоматизувати ферми і розробити 20 нових типів роботів. Один з них буде ускладненого типу. Йому доведеться сортувати переспілі персики від свіжих, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"У нас немає інших варіантів і пропозицій для фермерів. Нам потрібно покладатися тільки на технології, які зможуть замінити старих фермерів багатофункціональними роботами", - сказав старший аналітик Макіко Тсугата.

Кількість необроблюваних сільгоспугідь в Японії в останні два десятиліття збільшилася майже вдвічі, досягнувши 420 000 га в 2015 році, оскільки фермери йдуть на пенсію. Близько 65 відсотків фермерів старше 65 років. Брак молодих людей, охочих зайнятися сільським господарством збільшив побоювання, що залежність Японії від імпорту продовольства буде тільки поглиблюватися.

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...

Великий вівторок Страсного тижня: Традиції, особливості, прикмети, головні заборони дня

вівторок, 30 квітень 2024, 8:14

У Великий вівторок думають про Страшний Суд і воскресіння мертвих, згадується викриття Христом фарисеїв, які за зовнішньою побожністю приховували холодність і бездушність. Вівторок, під час головного тижня перед Великоднем називають Страсним або Велики...