В Японії створили штучних бджіл: У майбутньому вони стануть розумнішими за своїх природних прототипів (відео)

Міні-робот може сідати на квітку, не пошкоджуючи ніжні пелюстки, маточки, тичинки. Захоплювати пилок за допомогою електроімпульсу і переносити на сусідню рослину.

Японські вчені з інституту AIST створили бджіл-дронів для запилення, , повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные Новости. Штучна бджола є мініатюрним квадрокоптером вагою близько 15 грам і розміром близько 4 сантиметрів.

Її "вусики" зроблені з кінського волоса, покритого липким гелем. Завдяки мінімальній вазі він може сідати на квітку, не пошкоджуючи її, захоплювати пилок за допомогою електроімпульсу і переносити до сусідньої.

На думку головного винахідника "бджоли" Ейдзіро Міяко, цей апарат може зробити прорив в штучному запиленні і вирішити проблему зниження популяції бджіл. В майбутньому планується зробити "бджолу" автономною, забезпечивши штучним інтелектом.

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...