В Ізраїлі розробили GPS-програму для навігації по кладовищу

​Власники сучасних мобільних телефонів зможуть отримати інформацію про розміщення могил в момент прибуття на територію кладовища, отримавши на апарат повідомлення зі словом "Душа".

Кладовище в Ізраїлі. Фото: uneralservicesisrael.com.

Міністерство у справах релігій йде в ногу з часом: в Ізраїлі здійснили пілотний проект по створенню точних даних щодо поховань. Інформацію можна буде отримати або за допомогою програми на мобільному телефоні, або в роздрукованому вигляді при вході на цвинтар, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як пояснив глава відділу технологій міністерства, це буде свого роду інформаційний кіоск, де кожен бажаючий отримає можливість дізнатися дорогу до поховань близьких йому людей. Власники сучасних мобільних телефонів зможуть отримати інформацію в момент прибуття на територію кладовища, отримавши на апарат повідомлення зі словом "Душа".

Пілотний проект здійснений на одному з кладовищ на півночі країни.

У планах міністерства - покрити подібною технологічною мережею приблизно половину кладовищ в країні до кінця 2017 року.

Як зазначає видання, на наступному етапі буде створена подібна інформаційна підводка для тих, у кого рідні чи близькі поховані в Єрусалимі.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...