В Києві декілька осіб загинули через свинячий грип - СЕС

Даний штам грипу поширюється в Україні з 2009 року, і 50% населення вже перехворіли.

Ілюстрація:www.radiosvoboda.org

Четверо людей померло через захворювання свинячим грипом в Києві в грудні-січні. Про це повідомив начальник Головного управління Санітарно-епідеміологічної служби в Києві Олег Рубан, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.нет.

"З початку сезону зареєстровано чотири летальних випадки від грипу А/H1/N1", - сказав він. З них 1 людина померла на початку 2016 року.

За словами Рубана, даний штам грипу поширюється в Україні з 2009 року, і 50% населення вже перехворіли.

Також Рубан зазначив, що на даний момент у Києві епідемічний поріг захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання не перевищено.

СЕС щодня проводить моніторинг захворюваності і констатує стабільність ситуації. За 4-10 січня 13,5 тис. осіб захворіли на ГРВІ та грип, з них 65% становили діти.

Найбільш схильні до захворювання люди, що входять в так звану "групу ризику" - вагітні, люди з діабетом і зайвою вагою і люди з хронічними захворюваннями дихальної системи.

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...