В Окружний адмінсуд Києва зранку з обшуками нагрянули детективи НАБУ (фото, відео)

У Бюро наголосили, що слідчі дії їх співробітників жодним чином не пов'язані з адміністративними провадженнями суду щодо діяльності НАБУ.

НАБУ прийшло з обшуками в Окружний адмінсуд. Фото:Facebook

Вранці 26 травня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) прийшли з обшуком до Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК). Як повідомив в Facebook суддя-спікер ОАСК Богдан Санін, в суді з 7 ранку відбуваються обшуки, "які проводять люди зі схожими нашивками, як у НАБУ", інформують Патріоти України.

За словами Саніна, суддя Євген Аблов пов'язує такі дії з тим, що в ОАСК розглядається дві справи проти НАБУ:

1. В якій громадська організація оскаржить створення Громадської ради при НАБУ (там, де обрали Романа Маселка та інших). Надалі, Громадська рада брала безпосередню участь в наборі працівників НАБУ.

2. В якій Громадська рада оскаржить призначення заступника голови НАБУ Гізо Углави бо у нього є два громадянства (одне - громадянство Росії).

"Суддя Аблов вчора був на допиті в НАБУ (як свідок) і підтвердив в протоколі допиту факт втручання НАБУ в судовий процес з розгляду справ, де стороною є НАБУ", - пише суддя-спікер ОАСК.

Крім того, як заявив Санін, "нікому жодних офіційних документів люди з нашивками НАБУ не показували".

За його словами, суд, який дав санкцію на обшук, імовірно - районний суд міста Львова.

У прес-службі НАБУ коментуючи свої дії, заявили, що детективи на підставі постанови судді також проводять обшуки за місцем проживання глави Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павла Вовка і в приміщеннях цього суду.

"Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстровано 9 грудня 2016 на підставі аналізу електронної декларації за фактом можливого незаконного збагачення голови ОАСК (ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України). Будь-які заяви про можливий зв'язок між слідчими діями НАБУ і адміністративними провадженнями ОАСК щодо діяльності бюро, зокрема, зі справою про оскарження призначення першого заступника директора Національного бюро Гізо Углави, відверто спекулятивні і не мають підтверждення", - підкреслили у відомстві.

У прес-службі відзначили, що починаючи з грудня 2015 року в роботі ОАСК було 28 справ, відповідачем в яких виступало НАБУ.

Тим часом, член Громадської ради при НАБУ юрист Роман Маселко висунув свою версію інциденту.

"В Окружному адмінсуді Києва НАБУ проводить обшуки. Як ви думаєте, в чому їх причина? Може в тому, що голова суду Павло Вовк живе явно не на зарплату? Або, може, тому, що Аблов то забуває, то згадує, що одружений, і отримує квартири вартістю 9,1 млн грн? Ні, виною в усьому Маселко і справи, які суд розглядає ", - іронізує Маселко.

Пізніше Наталія Мамченко повідомила, що детективи НАБУ повантажили в автомобіль речі, вилучені в кабінеті голови Окружного адмінсуду суду Києва Павла Вовка. Зокрема, вилучено системний блок комп'ютера.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...