В окупованому Новоазовську від вибуху постраждали зігнані на суботник бюджетники

Так званий "заступник командувача оперативного командування" терористичної "ДНР" Басурін вже традиційно звалив провину на ЗСУ, зазначивши, що вибуховий пристрій нібито було "залишено українськими військовослужбовцями в 2014 році".

Ілюстрація:http://portal.lviv.ua/

В окупованому Новоазовську в результаті спрацьовування невідомого вибухового пристрою постраждали працівники бюджетної сфери, зігнані місцевою терористичною владою на так званий суботник. Про це з посиланням на інформацію очевидців пишуть ФАКТЫ, передають Патріоти України.

"Семеро людей поранено і один загинув. В районі хлібозаводу сьогодні близько 11.00 спрацювала розтяжка. Травмувалися учасники "суботника" - бюджетники. Працювали вчителі та працівники місцевого Палацу культури", - повідомили очевидці.

За їхніми словами, постраждали працівники культури.

"Це не теракт, це нещасний випадок, люди не помітили розтяжки", - припустили свідки НП.

Російські ЗМІ повідомили, що причиною вибуху стала граната. А "заступник командувача оперативного командування" терористичної "ДНР" Едуард Басурін заявив, що "в результаті підриву загинула жінка 1972 року народження, поранення отримали ще семеро людей".

Басурін традиційно звалив провину на українську армію, зазначивши, що вибуховий пристрій нібито було "залишено військовослужбовцями ЗСУ в 2014 році".

Реакція місцевих жителів в соцмережах на заяву Басуріна була дуже показова.

"У минулому році там же прибирали, ніяких розтяжок не було, та й не стояли тут у нас ЗСУ, а отже, нічого не залишали, а зараз раптом! Самі розкидають, а потім гундять", - написали в соцмережі жителі Новоазовська.

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...