В Празі примусово ексгумували останки українського письменника Олександра Олеся

В могилі видатного українця планують поховати іншу людину.

Могила Олександра Олеся. Фото: Вікіпедія.

На Ольшанському цвинтарі в Чехії 3 січня примусово ексгумували останки українського письменника Олександра Олеся. Про це повідомляє ZN.UA, передають Патріоти України.

Відзначається, що в могилі письменника повинні поховати іншу людину.

Відповідно до місцевого законодавства, за місце на кладовищі потрібно платити по 20 тисяч чеських крон на 10 років (близько 21 тис. грн).

У місцевій українській громаді розповіли, що раніше ренту за могилу за власною ініціативою платив представник діаспори Володимир Михайлишин. Нещодавно він помер, а його син має намір поховати батька в могилі, де покоїться письменник.

Видання зазначає, що могилу вже розкопали, хоча подальша доля останків Олеся і його дружини невідома. На кладовищі присутні представники діаспори, які чекають консула.

Олександр Олесь залишив Україну після приходу до влади більшовиків. Він жив в Румунії, Австрії, Німеччини, а помер в 1944 році в Празі.

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...