"У проекті закладена сакралізація та погляд в майбутнє": Міністр культури розповів, яким постане Меморіал героїв Небесної сотні (відео)

За словами міністра, при виборі переможців конкурсу проектів, важливою була думка родин героїв, які загинули на Майдані.

Євген Нищук. Фото:trkrai.comУ конкурсі проектів Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності – переміг проект архітекторів Ірини Волинець і Марії Процик. Про це розповів міністр культури України Євген Нищук у прямому ефірі 24 Каналу, передають Патріоти України.

Цей проект поділяється на дві фази – меморіальна частина, яка розташована ближче до Хрещатика з такими пелюстками, які будуть підсвічені прожекторами, в яких будуть герої – їхні портрети та імена.

Далі від мостика, який практично розділяє на дві частини, почнеться крива шляху до свободи українців. До 25 лютого мають визначитися – чи це буде липова алея, чи це буде вишнева. Ця алея повинна дати оце осмислення і філософію майбутнього.

Великим акцентом повинен бути безпосередньо Музей, наголосив Нищук. Загалом, за його словами, подали 65 проектів, переможця з яких обирали анонімно.

До слова, міністр культури також повідомив, скільки на меморіал та музей витратить коштів держава.

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...