"Голос" Майдану, а наразі міністр Нищук зробив знакове призначення (фото)

Головою Українського культурного Фонду стала дружина президента Марина Порошенко.

Євген Нищук. Фото:24tv.ua

19 січня Міністр культури України Євген Нищук призначив Головою Українського культурного Фонду Марина Порошенко. За її кандидатуру одноголосно проголосували всі члени Наглядової ради Фонду. Про це повідомили в прес-службі міністерства культури, передають Патріоти України.

У повідомленні зазначається: "Заступаючи на посаду, Марина Порошенко зазначила:" Для мене велика честь бути обраною Головою Українського культурного фонду. Дякую за прояв високої довіри з боку авторитетних і шанованих діячів української культури і мистецтва!

Глибоко усвідомлюю відповідальність, яку покладають на мене обов'язки глави Фонду перед українським народом. Переконана, що Український культурний фонд сприятиме модернізації сектора культури, підтримуватиме культурний розвиток громад в умовах децентралізації, інтегрувати національну ідею всередині країни, стимулювати розвиток креативного молодого покоління, підтримувати стартапи культурних і художній проектів через систему прозорих конкурсів, розвивати науково-дослідну діяльність мистецької спільноти , а також - співпрацювати з українською діаспорою та формувати позитивний імідж України в світі.

Розраховую на підтримку і розуміння всієї культурної спільності і вірю, що спільними зусиллями ми будемо сумлінно працювати заради збереження, актуалізації та популяризації національного культурного надбання".

В ході обговорення діяльності Українського культурного фонду було оголошено про конкурсний відбір на посаду Виконавчого директора Фонду, який триватиме з 22 січня по 2 лютого.

"15 січня відбулося перше засідання Наглядової ради Українського культурного фонду і, з огляду на ті аргументи, які були висловлені членами Наглядової ради, я з великим задоволенням призначив головою Українського культурного фонду Марина Порошенко", - зазначив Міністр культури Євген Нищук.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...