У Росії винесли вирок "ловцю покемонів" (фото)

Суд в Єкатеринбурзі визнав блогера Руслана Соколовського винним за трьома кримінальними статтями і засудив його до 3,5 років позбавлення волі умовно.

Скріншот відео з блогу Соколовського.

Верх-Ісетський районний суд Єкатеринбурга засудив відеоблогера Руслана Соколовського, який ловив покемонів в православному храмі та виклав із коментарями відеозапис про це, до трьох з половиною років позбавлення волі умовно, визнавши його винним у розпалюванні ненависті, образі почуттів віруючих, а також незаконному обігу спеціальних технічних засобів. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України.

Вирок виявився м’якшим, ніж просило держзвинувачення. Воно вимагало засудити блогера до реального терміну в колонії.

За словами судді, Соколовський своїми діями образив не тільки віруючих, але і феміністок. Також блогер визнаний винним в незаконному обороті спецзасобів, так як у нього знайшли ручку з вбудованою прихованою камерою.

Обтяжуючих обставин суд не знайшов. Як пом’якшення суд врахував відсутність судимостей, позитивну характеристику, яку надала блогеру його мати, і його поведінка під час судових засідань, на яких він вибачився перед віруючими.

Суд постановив повернути блогеру вилучені у нього на час слідства речі, в тому числі смартфон, ноутбук з веб-камерою і джемпер з написом «Мерзота».

При цьому обвинувачений повинен буде видалити зі своїх соцмереж дев’ять відеороликів. Крім того, з нього візьмуть підписку про невиїзд.

Вирок вступить в силу через 10 днів у разі, якщо ні Соколовський і його адвокати, ні держзвинувачення не подадуть скаргу. Сторони процесу поки не повідомили, чи планують оскаржити вирок.

У серпні 2016 року блогер розмістив в інтернеті кілька відеозаписів. На одному з роликів Соколовський грає в гру для мобільних пристроїв Pokemon Go в Храмі-на-Крові в Єкатеринбурзі. В інших записах він критично відгукується про діяльність Російської православної церкви.

У вересні 2016 року Соколовський був затриманий за звинуваченням в образі почуттів віруючих і розпалюванні ненависті. В основу матеріалів кримінальної справи лягла експертиза дев’яти відеороликів з блогу на YouTube.

Пізніше до первинних звинуваченнями довались ще одна стаття – незаконний обіг спеціальних засобів для негласного отримання інформації. Приводом до цього послужила знайдена під час обшуку вдома у блогера ручка з вбудованою відеокамерою.

В ході слухань держобвинувач Катерина Калініна заявляла, що Соколовський, створюючи свій блог, від початку мав прямий умисел на образу почуттів віруючих.

«Погляди він може транслювати будь-які, але висловлювати неповагу до держави, в котрій він живе, неприпустимо з точки зору законодавства будь-якої країни в цьому світі», – говорила Калініна під час дебатів.

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...