В СБУ розповіли, на який компроміс погодилася Україна при обміні полоненими з "Л/ДНР"

Радник глави СБУ підкреслив, що в даний час проводяться консультації і зустрічі з метою подальшого визначення кількості українських заручників і місць, де вони можуть перебувати на окупованих територіях.

Юрій Тандіт. Фото:5 каналУкраїнська сторона пропонує терористам "ДНР" та "ЛНР" безпрецедентну формулу для обміну полоненими - 228 на 48 осіб. Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

"Ми готові йти навіть на такий безпрецедентний компроміс. Чим він обумовлений? Обумовлений тим, що ми живемо в правовій державі. Якщо ми говоримо про всіх, то ми говоримо, що зараз можемо віддати 228, яких можемо законно передати через певну процедуру. Законну процедуру. Нам кажуть, що готові віддати 48", - пояснив він.

Тандіт також нагадав, що Україна недавно передала в односторонньому порядку 15 чоловік, які були засуджені за тероризм.

"Ці всі люди мали відношення до АТО фактично за нашими законами. Це великий знак доброї волі, і ми сподіваємося Росія, яка приймає основні рішення, визначиться і зробить конкретний крок в сторону України", - зазначив він.

Радник глави СБУ підкреслив, що в даний час проводяться консультації і зустрічі з метою подальшого визначення кількості українських заручників і місць, де вони можуть перебувати на окупованих територіях.

"Ми зараз опрацьовуємо різні, інші варіанти звільнення заручників. Поки йдуть свята, ми активізували, в тому числі і лінію міжцерковного спілкування. Вчора була важлива зустріч з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Ми наодинці обговорювали з ним ряд питань, пов'язаних з передачею нам не тільки списків тих людей, місця яких ми можемо дізнатися. Але найголовніше - ми говорили, просили Блаженнішого і далі після звільнення Тараса Колодія надавати нам підтримку і допомогу в справі звільнення заручників", - розповів радник голови СБУ.

При цьому Тандіт відмовився уточнювати обмінні списки, посилаючись на закон про персональні дані.

"Повірте, в цьому списку є дуже багато відомих заручників, про яких говорять вже давно. Там є і військові, які зі зброєю в руках захищали цілісність України", - запевнив він.

За його словами, офіційно українськими заручниками вважаються 110 осіб, з яких українській стороні відоме місцезнаходження 58.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...