В Україні масово поширюється новий наркотик - насвай (відео)

Продається насвай в маленьких целофанових пакетиках, тому про вміст шкідливих речовин і нікотину покупець не дізнається, не зробивши лабораторну експертизу. Продавці насвая пропонують його як засіб, що допомагає кинути палити.

Насвай. Фото: grover.net.ua.

Останнім часом в Україні почала масово поширюватися тютюнова суміш з легким наркотичним ефектом насвай, яка має згубні наслідки і призводить до захворювань на рак. Коштує порція суміші вдвічі дешевше пива, хоча офіційно - це не наркотик, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Насвай - тютюнова суміш, відома в Західній Азії. Має наркотичну дію - це як сигарета, посилена в 9 тисяч разів. Основа суміші - тютюн, а ще вапно і курячий послід.

Суміш прийшла в Україну з Казахстану, де насвай є частиною місцевої культури.

У той же час, в 2015 році влада Казахстану вже офіційно заборонила насвай, оскільки він виявився не просто травою, яка допомагає розслабитися, а призводить до почорніння зубів, глибоких ран на слизовій оболонці.

"80% людей, які в молодому віці захворіли в східних країнах на рак гортані або ротової порожнини, вживали насвай", - розповів нарколог Владислав Сова. Зараз насваєм завалені українські ринки.

Розширення повноважень ТЦК і нові штрафи за порушення військового обліку: В Україні нардепи готують ще один закон

субота, 4 травень 2024, 12:30

18 травня набуває чинності змінене законодавство про мобілізацію. Сателітний законопроєкт №10379, який пройшов перше читання 10 квітня, передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку. У разі ухвалення цього законопроєкту повноваже...

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...