В Україні оголосили загальнонаціональний траур через загибель гірників на Львівщині

​​Президент Петро Порошенко вже підписав відповідний указ.

Порошенко підписав указ про всеукраїнську жалобу. Ілюстрація:http://www.president.gov.ua/

Президент України Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через загибель гірників на шахті у Львівській області. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, передають Патріоти України.

За його словами, підписаний відповідний указ. Також Цеголко повідомив, що Порошенко доручив Кабінету міністрів України провести перевірку всіх вугледобувних підприємств щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва.

Як відомо, сьогодні у Львівській області в селі Глухів Сокальського району прогримів вибух на шахті № 10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля". За даними ДСНС, вибух стався на шахтному горизонті 550 м, в 119 конвеєрі в результаті вибуху сталося обвалення гірської породи.

На шахті перебували 172 гірники, на аварійній ділянці 34 гірники, з яких 8 загинуло, 6 гірників з травмами підняли на поверхню. Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець пізніше повідомив, що в результаті обвалення шахти "Степова" підприємства "Львіввугілля" на Львівщині загинуло 10 осіб.

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...