В Україні почав працювати мобільний додаток для швидкої психологічної допомоги постраждалим в зоні АТО

Для того, щоб скористатись мобільним додатком, доступ до Інтернету не потрібен, але важливо виконувати кожен алгоритм.

Мобільний додаток для швидкої психологічної допомоги. Фото www.obozrevatel.comЯк повідомляє "Українська правда", в Україні почав працювати адаптований мобільний додаток PFA mobile Ukraine для оперативної психологічної допомоги людям, які постраждали в зоні АТО, інформують Патріоти України.

.У додатку викладено чіткий алгоритм дій, який варто застосовувати при першій психологічній допомозі. Поради стосуються як дорослих та підлітків, так і немовлят.

За словами психолога і голови Development Foundation Марти Пивоваренко, додаток і справді працює. Але щоб допомогти людині, важливо чітко виконувати кожен із пунктів алгоритму.

"Доведено, що це працює. Але якщо не виконувати котрийсь з елементів, можна не допомогти тим, хто замислюється над самогубством або важко переживає втрату", – зазначила вона.

"Якщо комбат закачав, він може без проблем користуватись програмою в зоні АТО", – додала Пивоваренко.

Для того, щоб занотувати дані й симптоми людини, потрібно скористатися функцією "Зафіксувати дані". При необхідності цю інформацію можна буде надіслати лікарю. Також програма має функцію "Дорожня карта", яка підкаже людині, наприклад, як влаштувати дитину в садок чи отримати гуманітарну допомогу.

Додаток можна скачати на iOS та Android. Після завантаження програма не потребує доступу до інтернету.

Опублікував: Олена Сім

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...