В Україні презентували новий "трамвай майбутнього" довжиною 31 метр (фото,відео)

У Вінниці новий трамвай з 4 вересня починає повноцінно їздити містом

Новий трамвай розрахований на 300 пасажирів. Фото: "20 хвилин"

2 вересня у трамвайному депо Вінницької транспортної компанії презентували нову модель трамваю "майбутнього" - 31-метровий низькопідлоговий трамвай на базі вагону КТ-4UA. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "20 хвилин".

Ця модель пристосована для людей з обмеженими можливостями: має низькопідлогову вставку, необхідні кнопки для відкриття дверей та виклику водія. У салоні дуже багато місця.

Водій трамваю Світлана Кучеренко вже встигла його протестувати. "Цей трамвай набагато довший, тут більше буде пасажирів - 306 місць. Плюс, ще є пандуси. Більше відповідальності. Ним буде трохи важче керувати, але до всього можна звикнути", - каже вона. "У швейцарських трамваях гальма біля керма, у 224 (Vin Way, який випустили в минулому році) - це педалі, а в новому трамваї - це ручка", - додає водій.

Кольори і дизайн трамваю - такий самий, як і у попередньої моделі. Але новий - на 10 метрів довший, має сенсорні кнопки для відкриття дверей і ззовні, і всередині салону. Звісно, тут є і Wi-Fi.

"Двері тут не закриються, коли людина стоїть у проході або просто виставить руку. Є спеціальні датчики, які блокують двері", - каже технічний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. А найголовніше - те, що друга модель складається з трьох секцій, середня з яких має вставку з низьким рівнем підлоги для людей з обмеженими можливостями.

Під час презентації у трамвайному депо продемонстрували, як діятиме водій для того, щоб людина з інвалідністю змогла потрапити у громадський транспорт. Голова Вінницької транспортної компанії Микола Форманюк сам показав, як відкинути пандус, та розповів про дію системи: "Людина під’їжджає до дверей, натискає на кнопку виклик водія. З вагону виходить водій, відкриває двері, опускає пандус. До речі, двері не закриються, поки не складуть пандус". Першою людиною з інвалідністю, хто протестувала цю систему, стала керівниця громадської організації "Гармонія" Раїса Панасюк.

"Це просто супер! Я такого ще ніде не бачила. Дійсно, це унікальний трамвай. За це хочеться подякувати кожному працівнику Вінницької транспортної компанії, що тут працювали протягом кількох місяців", - каже Раїса.

Завершили презентацію нагородженням транспортників з трамвайного депо, які отримали грамоти та грошові премії. До речі, третя та четверта моделі трамваїв від вінницького виробника будуть схожі на першу модель - вони трохи коротші. І третій трамвай вже проходить тестування та незабаром теж вийде на міські вулиці. Хоча йому ще не достає обладнання, а у салоні немає сидінь.

"З 4 вересня новий трамвай повноцінно буде їздити містом та надавати якісні послуги перевезення вінничанам і гостям міста", - кажуть працівники Вінницької транспортної компанії.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...