В Україні скасували важливий документ: що робити власникам житла?

У зв'язку з введенням нового порядку реєстрації нерухомості, факти дарування, спадковості і угоди куплі-продажу житла будуть оформляти тільки при наявності сертифіката енергоефективності.

Нерухомість - через Інтернет. Фото http://realty.obozrevatel.com/З 1 січня 2016 року в Україні набрав сили новий порядок реєстрації нерухомості. повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель. Як тепер зареєструвати своє право на нерухомість?

Є два головних нововведення. По-перше, свідоцтво про право власності як документ скасовується: замість цього право власності на нерухомість можна буде перевірити через інтернет. По-друге, реєстрація нерухомості може відбуватися у нотаріусів без обмежень.

Факт володіння нерухомістю підтверджуватиметься рішенням реєстратора про реєстрацію права на нерухомість в електронному вигляді. Право власності вважається зареєстрованим, коли рішення опубліковано на сайті Міністерства юстиції України. За бажання, власник може отримати роздруківку цього рішення, але ні підпису, ні печатки на ній не буде.

Ще одна новація – можливість провести через нотаріуса не тільки реєстрацію нерухомості, а й інші реєстраційні операції. Так, документи можна подати через Центри надання адмінпослуг. Серед нововведень – можливість оскаржити роботу реєстраторів і в суді, і в Мінюсті (або його територіальних органах).

З 1 січня 2017 року будь-яка угода купівлі-продажу, спадковості, дарування чи довгострокової оренди (від року) житла в Україні може бути оформлена винятково за наявності сертифіката енергоефективності.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...