В Україні спокійно називають Київ російським містом, - капелан з зони АТО

Богослужбова література УПЦ МП називає Київ - "стольний град російський", княгиню Ольгу - "княгинею російською", чим зомбує людей на рівні підсвідомості ідеєю "русского мира".

Хреститель Київської Русі святий князь Володимир увічнений біля Дніпра. Фото: Урядовий кур'єр.

Український капелан із зони АТО Микола Мединський (Залізняк) розповів, як в співах Української православної церкви Московського патріархату про Київ говориться, як про російське місто. Про це він згадав в інтерв’ю ONLINE.UA, передають Патріоти України.

Капелан пояснив, що спеціально витратив 100 грн на придбання в російській церкві богослужбової книги з піснеспівами святим — Акафістніка, щоб знайти в ньому акафіст святої Ольги.

"Мало того, що Ольга, яка жила за часів, коли Московії ще і в помині не було, виявляється, "княгиня російська". Мало того, що Київ — це "стольний град російський"... У цьому акафісті до святої Ольги 38 раз згадується Росія, 4 рази — Київ і 4 рази — Русь", — сказав Мединський.

"Богом благословенна дія Духа Святого — те, що держава російська розкинулася від моря до моря..." Я вибачаюся! Назвати Богом благословенною дією знищення десятків, сотень народів — ну це вже, вибачте, якийсь діагноз, це якась духовна шизофренія! І таких "перлів" там — безліч", — підкреслив священнослужитель.

"До чого я веду? Богослужбова література російської церкви побудована таким чином, щоб день у день, з місяця в місяць, з року в рік при її використанні людина десь на рівні підсвідомості вже зомбувалася ідеєю "русского міра", величчю російського народу над іншими.

І якщо такій людині почати говорити про агресію з боку Росії, вона відмовлятиметься бачити правду. Навіть на Чернігівщині або в Центральній Україні, коли я намагався дискутувати, наводив приклади, деякі бабусі закривали вуха і з криками "піди геть, сатано" бігли геть", — резюмував Мединський і зазначив, що відсутність серйозної інформаційної боротьби в Україні є великим недоліком влади.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...