"В Україні цькування матерів стає нормою?": За рішенням суду 8-річну дитину силоміць відправили батьку до Туреччини проти волі хлопчика (відео)

Соціальні служби, як завжди, не допомогли, і багатий чоловік вплинув на суддю, аби вона винесла рішення саме на його користь.

8-річний Давид. Фото: "Надзвичайні Новини"

Громадянин Туреччини намагається забрати свого сина в українки, якій свого часу давав гроші на аборт. Хлопчик є громадянином України. При всьому цьому українська Феміда винесла вирок на користь турка. Рідні хлопчика переконані: заможний турок вплинув на суддю, щоб та стала на його бік. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Надзвичайні Новини".

Із Мехметом Ольга познайомилася 10 років тому, коли приїхала із села на навчання до Сум. Дівчина спочатку працювала домогосподаркою в родині заможного турка, а потім між ними зав’язався роман і пара почала зустрічатися. «Він мені постійно казав, що розведеться і оформимо наші стосунки. Обманював», - каже Ольга.

Від удвічі старшого Мехмета Ольга невдовзі завагітніла, однак турок дитини не хотів, тому дав дівчині гроші на аборт. Але Ольга народила дитину. Після цього турок приїхав у село та вмовив Ольгу поїхати з ним до Анталії. Однак там дівчина з сином Давідом не прожила і двох років.

«Я багато разів заступалася за дитину, і самій тоді діставалося. Він забороняв йому говорити зі мною російською, вимагав аби говорили по-турецьки, а я ж нерозуміла», – розповідає Ольга. Хлопчик же розповідає, що Мехмет дуже сильно бив матір.

Жінка дочекалася, коли Мехмет відпустить її з сином на канікули, і подалася до батьків на Сумщину. Але чоловік знайшов її і почав забирати сина через суд, який ухвалив рішення на користь турка.

«Суд визнав постійним місцем проживання дитини Турецьку республіку, бо дитина там прописана, два роки навчалася. Мала йти в другий клас у Турції. Суд під моїм головуванням приймав рішення на основі Гаазької конвенції 1980 року», - пояснює суддя Роменського міськрайонного суду Євгенія Глущенко.

Ольга та її рідні переконані в тому, що багатий турок вплинув на суддю, аби вона винесла рішення саме на його користь. До того ж, ні сама Ольга, ні її 8-річний син Давід до Туреччини їхати не хочуть.

Як зазначають в Управлінні у справах дітей, рішення суду, коли в матері-українки забирають дитину та відсилають за кордон, суперечить Конвенції з прав дитини.

«Орган опіки та піклування суду написав висновок про недоцільність відібрання дитини в матері. Бо викрадення дитини не було і дитині тут нічого не загрожує і не шкодить. Але суд цього до уваги не взяв і прийняв рішення про повернення дитини в Турецьку республіку, незрозуміло чому», - зазначає начальник Управління у справах дітей Сумської облдержадміністрації Юрій Каліновський.

Тим часом Ольга подала апеляцію і тепер вона сподівається, що новий розгляд справи виправить помилку суду першої інстанції, і дівчині не доведеться віддавати сина на чужину. А за Давідом вже приходила виконавча служба. Та громада села стала на захист матері й сина і не дала забрати хлопчика.


Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...