В Україні випробували потужний вантажний безпілотник для армії (відео)

Дрон можна використовувати в якості носія різноманітного озброєння, включаючи керовані і некеровані ракети, стрілецьку зброю, бомби і міни, а також може бути ретранслятором сигналів або носієм радіолокаційної станції.

В Україні вперше показали політ вантажного безпілотника. Фото: Фейсбук.

В Україні провели перші тестові польоти потужного мультикоптера, який може брати на борт до 30 кг вантажу. Такою інформацією поділилися розробники безпілотника з волонтерської групи Matrix-UAV, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Сьогодні взято вагу 12 кг, не рахуючи пального. Перевірялась працездатність всіх систем, налаштування автопілота, аварійні режими. Виконали чотири польоти тривалістю 10-20 хвилин кожен", - стверджують інженери.

Апарат має комбіновану рухову установку. "На відміну від звичного чисто електричного коптера, який літає дуже недовго (20-40 хвилин), і тому недалеко (5-20 км), наш апарат може літати кілька годин, і покривати відстань в сотні кілометрів", - відзначили в групі.

Розробники запевняють, що дрон може використовуватися в якості носія різноманітного озброєння, включаючи керовані і некеровані ракети, стрілецьку зброю, бомби і міни, а також може бути ретранслятором сигналів або носієм радіолокаційної станції.

За словами волонтерів, на доведення проекту до успішного завершення буде потрібно не менше восьми місяців.

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...