В Україні знімають вражаючий вітчизняний вестерн

Історична драма про громадянську війну в Україні режисера Івана Кравчишина носить назву "Троє"

Фото: "Депо"

В Україні почали знімати вітчизняний вестерн. Кінострічку про громадянську війну в Україні знімають з цього вересня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Історична драма режисера Івана Кравчишина носить назву "Троє". Дія відбувається в 1920-х - наприкінці громадянської війни в Україні.

Фільм про цінності свободи і справжньої дружби, каже продюсер Ігор Савиченко: "Ці поняття визначали справжніх героїв у той складний час. Люди, стомлені війною, з останніх сил боролися за волю і чітко розуміли, що радянська доба наступає невідворотно. Троє головних героїв намагаються втекти від чекістів через Польщу до Франції. Один - колишній поручик царської армії та війська Нестора Махна, другий - простий робітник-вантажник. Грабують броньовик із грошима Червоної армії. Третім до них приєднується водій машини. Їх переслідують. В фільмі багато напружених гонитв, розмов про життя. У кожного героя своя мотивація, історія".

Основні зйомки відбуваються в Києві, в Музеї народного побуту й архітектури в Пирогові. Також у місті Старокостянтинів і селі Самчики на Хмельниччині.

"Ці локації далеко від столиці, але там місця збереглися такими, як 100 років тому. Задумали цей фільм 2010-го. Сценарій класичного вестерна на українському історичному ґрунті писали Віталій Потрух і Тарас Антипович. Творчі люди відчувають, що відбувається в суспільстві. Те, що написане не за кон'юктурою, а за відчуттями, - стає актуальним через деякий час. Такі фільми позачасові", - додає продюсер.

Головні ролі грають Артемій Єгоров, Євген Піднебесний, Роман Ясиновський. Бюджет картини становить 18 млн грн. Вже за рік обіцяють показати фільм на великому екрані.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...