В Укргідрометцентрі розповіли, якими будуть січень і лютий нового року

У січні-лютому поряд з підвищенням температури слід очікувати різких змін погодних умов: короткочасних, але досить сильних похолодань, формування сильних снігопадів, утворення ожеледі і виникнення штормових вітрів.

Зима. Фото: kremen.today.

Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда зазначив, що в січні і лютому 2017 року очікується підвищення температури повітря в порівнянні з нормою, однак можлива різка зміна погодних умов з короткочасними і досить сильними похолоданнями. Про це Кульбіда повідомив під час засідання міжвідомчого оперативного штабу з реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Якщо говорити про січень і лютий, то я не буду називати середні показники температури. Хочу тільки зауважити, що на тлі підвищення в порівнянні з нормою температури повітря в січні-лютому все одно слід очікувати різких змін погодних умов: короткочасних, але досить сильних похолодань, формування сильних снігопадів, утворення ожеледі і виникнення штормових вітрів", - зазначив Кульбіда.

Також він навів приклад про тенденції розвитку погодних процесів в Україні.

"У Києві за останні 20 років середньомісячна температура в столиці в січні була нижчою за норму тільки в двох роках (у 2010 році - значно нижче); близькою до норми - в двох роках; вище норми на 1-3 градуси - в восьми роках; значно вище норми - ще в восьми роках. Тому ймовірність дуже холодного січня в Києві становить менше 5% ", - зазначив Кульбіда.

За його словами, аналогічна ситуація з лютим: "Хоча кількості випадків, коли температура була нижчою за норму на один і більше градусів, було 5, а 2012 рік було досить холодним і температура тоді була значно нижче норми".

Нагадаємо, новорічна ніч на всій території України буде зі слабкими морозами і переважно без опадів.

В 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...

Українець відсудив у "Ощадбанка" десятки тисяч гривень моральної компенсації: Що сталося

вівторок, 16 квітень 2024, 9:23

Барський районний суд Вінницької області зобов'язав Ощадбанк повернути клієнту 129,4 тис. грн, які списали з його рахунку, та заплатити йому 30 тис. грн моральної шкоди. Клієнт став жертвою шахрайських дій, передають Патріоти України. Як йдеться в ріше...