Вагою не більше 150 грамів: Американські військові озброять солдат кишеньковими безпілотниками (фото)

Дрони-шпигуни повинні бути готові до прийняття на озброєння в 2018 році.

Дрони будуть допомагати піхотинцям збирати необхідні розвідувальні дані. Фото: popmech.ru.

Міністерство оборони США розраховує до 2018 року озброїти солдат мініатюрними безпілотними літальними апаратами для розвідувальних цілей, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Американські солдати повинні найближчим часом отримати маленькі дрони, які будуть допомагати піхотинцям збирати необхідні розвідувальні дані. Наприклад, такі безпілотники, обладнані крихітною камерою, можна відправити спостерігати за обстановкою за огорожею або навколо будівлі.

Згідно специфікації військових, такий безпілотний літальний апарат повинен важити не більше 150 грамів, бути готовим до запуску протягом однієї хвилини і безперервно перебувати в повітрі не менше 15 хвилин. Дрони-шпигуни, які підходять до заданих параметрів, повинні бути прийняті на озброєння в 2018 році.

Ідея Пентагону озброїти піхотинців безпілотниками зовсім не є новою - британські і норвезькі солдати вже користуються ними. Недоліком військових дронів є їх дорожнеча і ручна збірка. Можливо, для цього американцям доведеться налагодити масовий випуск мініатюрних безпілотних літальних апаратів. Як варіант - просто друкувати їх на 3D-принтері.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...