Ватажок бойовиків Ходаковський визнав, що зухвалі терористи ведуть вогонь з житлових районів

Він закликав жителів окупованих територій скаржитися на такі випадки

Олександр Ходаковський. Фото: Патріоти України

Колишній ватажок донецьких сепаратистів з угрупування "Восток" Олександр Ходаковський визнав, що бойовики ведуть артилерійський вогонь з житлових кварталів. Про це він заявив під час прямої лінії на каналі "Діалог", передають Патріоти України.

"Ніколи "Восток" не стріляв, перебуваючи або вибираючи позиції поруч із житловими населеними пунктами. Якщо, звичайно, не змушувала гостра необхідність або не змушували наші можливості артилерійські. Тому що у кожного типу артилерійських гармат є своя дальність, є свої можливості. Нікуди від цього не дінешся", - сказав сепаратист.

При цьому Ходаковський заявив, що бойовики інших угруповань могли розташовувати свої знаряддя біля житлових районів. Він закликав жителів окупованих територій скаржитися на такі випадки. "Я вам раджу, якщо ви бачите, що наша артилерія десь у якихось районах під'їжджає і лупить десь з-за школи, сигналізуйте. Є ресурси, є сайти. Є такі випадки", - сказав Олександр Ходаковський.

"Це питання добре досліджене": Вчений пояснив, чи впливає війна на гени людини

середа, 1 травень 2024, 18:50

Гени людини не змінюються під впливом певних обставин. Проте є те, що може привести генетику до сучасних умов - це селекція. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда, передають...

Побито рекорди: У Києві квітень став одним з найтепліших за останні 144 роки

середа, 1 травень 2024, 17:38

Середньомісячна температура повітря у квітні у столиці України склала 12,8 °С. Це вище кліматичної норми на 2,8 °С. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, передають Патріоти України. "За даними спостережень мет...