Важка втрата для України: помер керівник легендарного хору "Гомін" Леопольд Ященко

Світлій пам'яті Леопольда Ященка - засновника і беззмінного керівника хору "Гомін", композитора, музикознавця-фольклориста, кандидата мистецтвознавства, лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка.

Легендарний хор "Гомін". Фото: homin.etnoua.info.

Україна понесла невимовну втрату - помер засновник і керівник хору "Гомін" Леопольд Ященко. Про це повідомив журналіст Вахтанг Кіпіані на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Помер Леопольд Ященко. Творець хору "Гомін", який був одним з чільних оберегів українства за комуністичних часів, - написав Кіпіані.

- Я його вперше побачив, але спершу почув влітку 1988 року. Того самого дня я не вступив на соціологію в Київському університеті. Їхав додому на метро сумний, бо попереду мала бути радянська армія з Карабахами і іншими гарячими точками. У якийсь момент мені здалося, що чую музику. Перша думка - поїхав дахом, бо звідки могла бути українська музика в метрополітені ім. Леніна. Але насправді - це був він, Ященко, з улюбленою сопілкою. Це був наче сигнал - що все буде добре. І я йому вдячний, що витягнув мене з похнюпленості. Хай земля буде панові легкою".

Леопольд Ященко. Фото: Efrem Lukatsky.



Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...