Вбивство професора та його сина у Харкові розкрито, - поліція

Жінка була раніше знайома з професором, бувала у нього вдома та знала, що у нього можуть бути великі гроші

Фото: Нацполіція

Співробітники харківського карного розшуку викрили трьох підозрюваних у вбивстві 58-річного професора Харківського національного університету імені Василя Каразіна та його 35-річного сина. Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції (ГУНП) Харківської області.

Працівники поліції вийшли на слід зловмисників - двох молодих людей і 54-річної жінки, йдеться в повідомленні. Жінка була раніше знайома з професором, бувала у нього вдома.

"Вона знала, що у чоловіка в квартирі можуть знаходитися великі гроші. Разом зі своїм 23-річним співмешканцем розробила план розбою. У втіленні задуму був задіяний і 20-річний знайомий хлопця. Планувалося, що жінка" навідається "в гості до чоловіка і через деякий час піде, не замкнувши двері. у цей час молодики повинні були зайти в приміщення і напасти на власника ", - розповів заступник начальника управління карного розшуку обласної поліції Олег Лобунець.

За інформацією правоохоронців, в день скоєння злочину все пішло не так, як задумали грабіжники. Хлопці в масках увірвалися в квартиру, зв'язали господаря скотчем, стали бити і вимагати гроші. Під час бійки один із грабіжників схопив чоловіка за шию і задушив. Коли з іншої кімнати вибіг син загиблого, його також зв'язали і задушили.

Зловмисники знайшли і забрали $ 8 тис., ноутбук і телефон, на вулиці розподілили майно і розійшлися. "Для розкриття резонансного злочину були задіяні найбільш досвідчені працівники, відпрацьовані всі зв'язки загиблих, опитані родичі та знайомі. В результаті кропіткої роботи підозрювані були затримані. По місцях їх проживання проведено обшуки та вилучено речові докази, що доводять їх причетність до скоєння вбивства", - повідомив начальник ГУНП в Харківській області Анатолій Дмитрієв.

Тривають слідчі дії у кримінальній виробництву, відкритій за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає довічне ув'язнення.

Тіла вченого, доктора фізико-математичних наук, який працював на кафедрі прикладної математики факультету математики та інформатики ХНУ, і його сина були виявлені 3 жовтня в квартирі будинку по вулиці Гацева в Харкові.

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...