Вчені виявили унікальну планету, яка повністю складається з алмазів

Планета 55 Cancri e розташовується в сузір'ї Рака в 40 світлових років від Землі.

Вчені виявили таємничу алмазну планету. Фото: Хроника.

Експерти впевнені, що в сузір'ї Рака є планета, поверхня якої повністю складається з алмазів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У космічному просторі є планета, яка вдвічі більша за Землю. Однак величина - це ще не всі відмінності. Планета просто всипана графітом і алмазами, через що стає "найдорожчим космічним об'єктом".

Астрономи назвали таємничу алмазну планету 55 Cancri e. Планета обертається навколо зірки, яка видніється на небі і навіть неозброєним поглядом її можна побачити. Планета розташовується в сузір'ї Рака в 40 світлових років від Землі.

Швидкість обертання навколо своєї зірки настільки велика, що рік на планеті проходить за 18 годин. Швидкісний рік - це тільки початок айсберга. Планета має температуру 1650 градусів за Цельсієм, що робить її однією з найгарячіших відомих планет.

Цілком можливо, що це тіло знаходиться дуже близько до своєї зірки, чим і обумовлена висока температура. У космосі і раніше знаходили алмазні планети, проте ця стала першою, яка обертається навколо зірки, подібної до Сонця.

“Зараз охочих йти до ЗСУ, ставати на захист зовсім немає": Боєць "Азову" різко звернувся до українців

понеділок, 29 квітень 2024, 11:44

Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Та краще ти піде і загинь, як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім'ї, своєї держави, своєї нації, чим ти просто потонеш, як щур. Про це боєць 12-ї б...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...