Вчені з Нідерландів винайшли препарат проти старіння

Принцип дії революційного препарату заснований на здатності вбивати старіючі клітини в організмі.

Вчені знайшли спосіб перемогти старіння. Фото: VSE42.Ru.

Голландські вчені повідомили про створення препарату проти старіння. Дослідники медичного центру Університету ім. Еразма Роттердамського в Нідерландах вже успішно випробували свій винахід на мишах, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для тестів використовувалися гризуни, які за віком можна було порівняти з 90-річними людьми. Їм тричі на тиждень вводився випробовуваний препарат. В результаті у мишей зросла фізична витривалість і вдвічі зросла відстань, яку вони могли пробігти. Також покращилася шерсть і навіть активізувалася робота деяких внутрішніх органів, зокрема, печінки.

Доктор Петер де Кайзер, один з творців препарату, розповів, що принцип його дії заснований на здатності вбивати старіючі клітини в організмі. Такі клітини не можуть більше ділитися і накопичуються в організмі з віком, сповільнюючи процеси загоєння ран і боротьби з пухлинами. Крім того, ці клітини виділяють речовини, що призводять до загального старіння організму.

Досліди над мишами проводилися протягом року. Ніяких побічних ефектів виявлено не було. Тепер голландські вчені переходять до випробувань свого препарату на людях.

На Житомирщині син зарубав рідну матір сокирою і намагався спалити тіло в пічці (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:18

У Житомирській області чоловік жорстоко зарубав сокирою рідну матір, а потім намагався уникнути відповідальності за вбивство. Про це повідомили у поліції регіону, передають Патріоти України. До поліції надійшло повідомлення від жительки м. Андрушівки п...

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...