Вчені знайшли унікальну планету, де йдуть рубінові і сапфірові дощі

​Астрономи вперше фіксують прояв погоди у газового гіганта за межами Сонячної системи. Зокрема, вони спостерігали сильні вітри.

Вночі в атмосфері виявленої екзопланети HAT-P-7 b йдуть "дощі" з кристалів рубінів і сапфірів. Фото: hq-wall.net.

Вчені з Університету Уоріка (Великобританія) за допомогою телескопа Kepler знайшли планету, хмари якої можуть складатися з корунду - мінералу, що утворює сапфіри і рубіни. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Планета HAT-P-7 b віддалена від Землі на тисячу світлових років. Вчені вперше фіксують прояв погоди у газового гіганта за межами Сонячної системи. Зокрема, вони спостерігали сильні вітри.

За словами доктора Девіда Армстронга, планета завжди повернена однією і тією ж стороною до свого світила.

Хмари, імовірно, формуються на "нічній" стороні планети, де нижча температура, а потім випаровуються на сонячній стороні небесного тіла.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...