Вчителям української мови в "ДНР" дають додаткову освіту з російської словесності

Додаткова підготовка знадобилася педагогам, оскільки "в школах збільшуються години вивчення російської мови і літератури за рахунок скорочення часу на вивчення української"

Ілюстрація:language-policy.info

Вчителів української мови у "республіках" змушують отримувати додаткову освіту. Про це сепаратистським ЗМІ повідомили в прес-службі "міністерства освіти ДНР", передають Патріоти України з посиланням на Donbass.ua.

"У Донецькому республіканському інституті додаткової педагогічної освіти вчора почалися заняття для 30 вчителів української мови та літератури, які отримують додаткову, до вищої, освіту "Філологія. Російська мова та література". У подальшому вони зможуть викладати в школах цей курс. Група включає вчителів з Горлівки, Сніжного та Дебальцевого", - поінформувала співрозмовник агентства.

Виявляється, додаткова підготовка знадобилася педагогам, оскільки "в школах збільшуються години вивчення російської мови і літератури за рахунок скорочення часу на вивчення української".

"Отримання освіти включає як очні, так і дистанційні, і заочні форми. Всього навчатися вчителі будуть 10 місяців, після складання державного іспиту отримають диплом. Потім планується набір наступних груп вчителя для навчання", - додала представник "міністерства".

Чому дітей, які не мають в "ДНР" взагалі ніякого майбутнього, позбавляють можливості вивчати українську мову, логічно пояснити не може ніхто. Адже їм все одно доведеться їхати на "велику землю", щоб здобути освіту.

Одні проблеми! ТОП-10 популярних авто, які не проїдуть без поломок навіть 160 тисяч км

п’ятниця, 20 вересень 2024, 23:40

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність машини, що надасть змогу заощадити на ремонті є одним з ключових факторів при її виборі, передають Патріоти України. Експерт в галузі ...

Батько трьох дітей повернувся з Польщі та відмовився від мобілізації: Який вирок виніс суд

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:30

В Україні до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте відмовився від мобілізації. На суді він стверджував, що має хронічні захворювання і не може воювати. Про це йдеться у вироку Білопільського районного суду Сумської об...