"Велика війна", до якої все наполегливіше готується Росія, цілком може стати реальністю ", - "український Збігнєв Бжезінський"

Заяву про підготовку до військової атаки оприлюднив радник Президента України.

Фото: razom.media

Росія дійсно готується до "великої війни" з Україною, прикриваючись "відповіддю на дії НАТО" і на це вказує, як мінімум той факт, що на своїх західних кордонах РФ розгортає кілька військових баз, передають Патріоти України з посиланням на ZN.ua.

"Росія дійсно готується. Для нас особливо тривожною є ситуація на наших кордонах. Наприклад, у Білгородській області Росія будує одну нову (всього в 25 км від українського кордону) і відновлює стару радянську військову базу. У травні 2016 року стало відомо, що в Ростовській області розгорнуто нову мотострілкову дивізію чисельністю близько 10 тисяч чоловік. У Брянську область перекинута 28-я окрема мотострілецька бригада разом з технікою та озброєнням (під потреби нових підрозділів тільки в цій галузі вже відводять приблизно 142 га). У цілому ж Росія створює 3 нові дивізії - дві в Західному військовому окрузі, одну в Південному. Кожна дивізія - приблизно 10 тис. людей", - заявив радник президента України Петра Порошенка, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

Крім того, продовжує експерт, Росія посилює військове угрупування в Криму.

"У 2015 році Росія поповнила Чорноморський флот більш ніж 200 одиницями нової військової техніки, в їх числі - 40 бойових кораблів і суден забезпечення, ЧФ були передані більше 30 літальних апаратів, у тому числі сучасні багатоцільові винищувачі Су-30СМ, а частини берегових військ поповнилися 140 одиницями новітньої автобронетанкової техніки. Все це накопичення сил не може тривати нескінченно. Особливо враховуючи ослаблення східного кордону РФ (частина військ у Західний військовий округ перекидається звідти). Росія пояснює це необхідністю "адекватно відповісти на посилення НАТО", але є обґрунтовані побоювання, що робиться це із зовсім іншою метою", - наголошує Горбулін.

Радник президента вказує, що навряд чи можна серйозно поставитися до припущень, що скупчення такої маси військовослужбовців і військової техніки - всього лише "гра м'язами".

"Це все дуже недешеві "ігри", і вони цілком виправдані, якщо передбачається подальше використання цих сил за прямим призначенням. І саме ми - перші, на шляху всієї цієї військової машини, яку очолює агресивний і цинічний російський керівник. Ми повинні чітко розуміти, що для України військова загроза з боку Росії не піде ніколи. Причому ймовірність зростання цієї загрози (і перехід її до активної фази) тим вище, чим менш успішною буде робота Росії щодо дестабілізації України іншими методами", - зазначив Горбулін.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...