"Великая и могучая": Росіяни шукають в "Яндексі" покупців нирок

Пошуковик тільки в травні отримав від жителів Росії близько 16 тисяч запитів "продати нирку".

Росіяни масово шукають покупців своїх органів. Скріншот.

Фінансова криза все частіше змушує жителів Росії шукати нестандартні способи виживання. Багато з них почали всерйоз розглядати можливість стати донорами органів. Свідчення цього - в Росії різко збільшилася в останні місяці кількість відповідних пошукових запитів в "Яндекс", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно з даними інструменту Wordstat, пошуковик тільки в травні отримав від жителів Росії близько 16 тисяч запитів "продати нирку". Також росіяни шукають покупців на свій кістковий мозок, рогівку ока та інші органи.

Цікаво, що, хоча аналогічні запити надходять і з IP-адрес жителів інших країн колишнього СРСР, але їх набагато менше. Наприклад, запит "продати органи" відправили в "Яндекс" лише близько 300 українців. Зате серед росіян цим питанням перейнялися близько 3 500 користувачів.

Зрозуміло, що медики допускають, що багато хто цікавиться даною темою лише з цікавості. Однак статистика свідчить, що автори абсолютної більшості подібних запитів - дійсно зневірені від життя в злиднях люди.

Один з них навіть відомий: так, житель Челябінська Владислав Кантемир, який кілька місяців тому в'їхав на своїх "Жигулях" в Rolls-Royce Phantom уральського олігарха Олександра Арістова, за рішенням суду зобов'язаний виплатити товстосуму компенсацію матеріального збитку в розмірі 3 мільйонів 400 тисяч рублів. Чоловік вже зізнався журналістам, що платне донорство органів є для нього єдиним доступним варіантом вирішення проблеми.

У той же час медики нагадують, що продажем органів в Росії можна заробити набагато менше, ніж здається наївним потенційним донорам. Приміром, за нирку "чорні трансплантологи" готові заплатити лише близько 10 тисяч доларів, при цьому на руки донор отримає з них лише 3-5 тисяч. Решта грошей піде на різні діагностичні обстеження та післяопераційну реабілітацію.

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...