"Великий шмон" на кордоні тільки починається: У Раді збираються взятися за перевірку зірок-гастролерів, що їдуть до України

​Займатися перевіркою має як Мінкульт, так і силовики, впевнені депутати.

Крістіна Орбакайте. Фото:Hello

За час військової агресії понад двісті відомих артистів і співаків з Росії отримали заборону на в'їзд до України, повідомили в СБУ Але цього недостатньо, впевнені у Верховній раді. Перший віце-спікер Ірина Геращенко вважає, що треба створити міжвідомчу групу, яка перевірятиме всіх, хто їде до нас з концертами. Про це повідомляється в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

Директор палацу Україна Роман Недзельський каже, шо його афіша нині майже зразкова. 90% виконавців, що дають тут концерти – українці. Решта – європейські та світові зірки. "Ми живий організм, ми реагуємо! Якщо суспільство збурюється, відповідно, ми пишемо листи в вищі інстанції, вищі інстанції реагують – і все! Впродовж цього року в нас вже було два концерти відмінено", - розповів він.

Недзельський має на увазі концерти Наталі Корольової та Віллі Токарєва. Нині під питанням ще три: Крістіни Орбакайте, Олександра Малініна та італійця Алессандро Саффіни: останнього за те, що їздив до Криму. Виступ Малініна має відбутися в березні. В Росії він не живе, Крим називає українським, а виступатиме з ансамблем Вірського.

Афіша його концерту вже серед інших на фасаді палацу України. І вже є глядачі, обурені його майбутнім приїздом. Недзельський вирішив перестрахуватися і написати листа з роз'ясненнями щодо виконавця до СБУ. Наразі чекає відповіді.

Своєю чергою речниця СБУ Олена Гітлянська пояснює, що списків персон нон-ґрата не існує, бо СБУ не веде статистики. Рішення стосовно кожного приймають окремо. Найчастіше карають за концерти в Криму. "Якщо ми бачимо, що людина перетинала кордон України, зокрема, дуже багато російських акторів, співаків літають в Крим з Москви, що є порушенням кордону України, тому що Крим – це Україна.

І таким артистам здебільшого одразу приймається рішення про заборону", - зазначила вона. Прикордонники зазначають, що у випадку з артистами чорний список їм поки що не потрібен. Вони їх самі впізнають і перевіряють.

Наприклад, два дні тому у Харкові акторів серіалу "Свати" Миколу Добриніна та Людмилу Артем'єву зняли з потяга до Москви. З'ясувалося, що у серпні вони гастролювали у Криму і за це їм заборонили перетинати український кордон у найближчі три роки. Територію України Добринін та Артем' єва полишили пішки.

Перевіряти гастролерів мають і Мінкульт, і силовики, упевнена перший віце-спікер Ірина Геращенко. Пропозиції щодо створення міжгалузевої групи Геращенко вже надіслала у різні відомства. "В Росії є закон, який дає тобі кримінальну відповідальність за невизнання Криму російським.

Очевидно, що і в Україні є закон, який вимагає відповідальності за те, що ти порушуєш територіальну цілісність України і говориш, що Крим – це не є Україна. Крим – це Україна. І Україна – це не прохідний двір", - зауважила вона.

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...

Був "змушений поїхати до хворої матері": У Рівному головного сержанта засудили за дезертирство

вівторок, 7 травень 2024, 18:56

У Рівному апеляційний суд покарав військовослужбовця за дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану і відправив його на 5 років за ґрати. Про це передає Zaxid.net з посиланням на вирок суду, передають Патріоти України. Як йдеться у справі, головний с...