"Верняєв не продасть свою країну ні за які гроші", - тренер олімпійського чемпіона про свого вихованця, патріотизм та вишивату

Спортсмен не має наміру змінювати громадянство через гроші.

Олег Верняєв. Фото:newsone.ua

Тренер олімпійського чемпіона Ріо Олега Верняєва Геннадій Сартинський розповів про людські якості і патріотизм свого підопічного. За його словами, Олег легко знаходить спільну мову з усіма спортсменами, тому до нього позитивно ставляться як суперники, так і судді та тренери.Про це пише Новое время, передають Патріоти України.

"У нас вид спорту такий - не войовничий. Навіть боксери - поб'ються, розіб'ють один одному обличчя, а після поєдинку обіймаються. А у нас ніхто нікого не б'є - виходить вісімка у фінал, кожен один одного вітає і бажає удачі. Виконав вправу - всі аплодують, навіть якщо особисто не знайомі.

Якщо хтось підійде до тебе, а ти скажеш: "Та пішов ти звідси", тебе і судді не зрозуміють, і глядачі не зрозуміють", - розповідає тренер.

Також за словами Сартинского, він не сприймає критику тих людей, які не живуть в Україні, проте говорять про патріотизм. "Несправедливо, коли людина виходить під прапором своєї країни, коли завдяки йому більше ста разів на рік звучить гімн України, а хтось в цей час сидить в Америці і каже: "Чому він не розмовляє українською?".

А ми знаходимося тут, п'ємо цю воду, дихаємо цим повітрям і не хочемо нікуди їхати! Ми любимо свою країну, вважаємо себе тією частиною, яку не можна відірвати", сказав тренер.

Також Сартинський заявив, що Верняєв не продасть свою країну ні за які гроші. "Найголовніше - що у тебе в душі. Перш ніж починати кричати, треба подумати про те, що Верняєва за 5 тисяч євро не можуть купити (таку місячну зарплату Олегу пропонували в разі переходу в збірну Росії - ред.). А іншому покажи рубль - втече одразу", - резюмував Сартинський.

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...

Був "змушений поїхати до хворої матері": У Рівному головного сержанта засудили за дезертирство

вівторок, 7 травень 2024, 18:56

У Рівному апеляційний суд покарав військовослужбовця за дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану і відправив його на 5 років за ґрати. Про це передає Zaxid.net з посиланням на вирок суду, передають Патріоти України. Як йдеться у справі, головний с...